Round Robin Project

Velen van jullie weten wat het Round Robin Project is, maar ik denk dat er hier ook genoeg mensen komen die dat niet weten.
Vandaar even een korte introductie van het Round Robin Project hier. (Want dat is waar het allemaal mee begonnen is!)
Begin 2011 begonnen we een blog over rondreizende creatieve notebooks. Met acht groepsleden vulden we iedere keer 10 blz in een notebook van een ander en stuurden we dat weer door naar de volgende. Na drie maanden waren alle notebooks bij iedereen langs geweest en kregen we een ons eigen goed gevulde notebook vol inspiratie weer terug.
Na drie maanden zag mijn boekje er zo uit.
Omdat we zoveel enthousiaste reacties kregen op het blog en er meer mensen mee wilden doen zijn we begonnen met organiseren van Round Robin Projecten. Steeds meer mensen ontdekten ons en wilde mee doen, waardoor het een behoorlijke klus werd om alle groepen samen te stellen en alles in goede banen te leiden.
Daarom zijn we onze eigen website gestart: www.roundrobin.nl
Op die website hebben we een forum waar je zelf een oproep kunt doen om een project te starten, of kan reageren op een oproep van een ander. Ook kun je er allerlei informatie vinden over het Round Robin Project en van alles wat er mee te maken heeft.
Inmiddels zijn er verschillende projecten:
Round Robin Notebook: De groepsleden vullen iedere keer 10 blz van een notebook van een ander met knippen, plakken, tekenen, schilderen, gedichtjes, recepten, tips voor dagjes weg, leuke diy’s, kleine haak- en breiwerkjes, enz,  en sturen hem daarna door naar de volgende.
Traveling Envelop: Een grote envelop gevuld met allerlei creatieve spulletjes (evt. rond een bepaald thema) reist langs alle deelnemers van dat project, iedereen haalt eruit wat zij leuk vindt, vult de envelop weer aan met nieuwe spulletjes en stuurt hem door naar de volgende.
Recepten Journal: Werkt op dezelfde manier als het RR Notebook, alleen zijn het allemaal recepten die je schildert, tekent en knutselt voor elkaar.
Traveling Granny’s: Iedereen vult een doosje met zijn favoriete kleuren haakkatoen en de juiste maat haaknaald. Ieder groepslid haakt voor een ander een aantal granny’s (van een vooraf afgesproken formaat) en stuurt de doos door naar de volgende. Aan het einde van het project heb je een doos gevuld met granny’s in jouw favoriete kleuren, maar gehaakt door de anderen, waarmee je bijvoorbeeld een kussenhoes kunt maken.
Dit is maar een greep uit de verschillende projecten die we hebben. Wil je er meer over weten, klik dan HIER.
Uit een Recepten Journal project is het idee ontstaan voor Robin Magazine. We zagen recepten die zo mooi uitgewerkt waren, dat we daar meer mee wilden dan alleen op het blog laten zien. Het resultaat is inmiddels bekend! ; )
Advertenties

4 thoughts on “Round Robin Project

  1. Ik kende het verhaal natuurlijk al, (hoewel ik eigenlijk nooit heb meegedaan met een round robin notebook) maar het blijft leuk om te lezen. Heb het hier ook al diverse malen verteld aan familie en vrienden, aantal Robin magazines weggegeven en iedereen is enthousiast. De meest gehoorde vraag is..wanneer komt het volgende nummer uit? Das een opsteker toch?

  2. Pingback: Jij in Robin Magazine? | Robin Magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s