The Note Swap, brieven schrijven en krijgen.

Een tijdje geleden hebben we op het Round Robin Blog een Note Swap georganiseerd, en omdat het toen een groot succes was doen we het nog een keer!noteswap

Hoe werkt het? 

Jij schrijft een brief: over het alledaagse leven, je dromen en wensen, een column of verhaal, een bijzondere gebeurtenis, wat dan ook.* Deze brief schrijf je voor iemand anders, iemand die net zo gelukkig wordt van een handgeschreven brief als jij. Je weet alleen niet wie het is! Op jouw beurt ontvang jij van iemand anders (waarschijnlijk iemand die je helemaal niet kent) een handgeschreven brief. Hoe leuk is dat?! En wij regelen dat allemaal. *Geen erotische brieven graag. 

En deze keer doen we nog iets extra’s waarmee je in Robin Magazine kunt komen! Maak van de envelop waarmee je jouw brief naar ons stuurt iets leuks. Gebruik leuk papier ipv een envelop, versier de envelop, naai een envelop, alles kan en mag. (Kijk wel hieronder even voor het formaat.)

0ff2324ee87011e1890222000a1cfddf_7

Mocht je het leuk vinden dan kun je ook óns een leuke snailmail sturen waar wij stukjes (fragmenten van de inhoud en vormgeving) van plaatsen in het magazine.

Oke, op een rijtje:

 • Jij stuurt jouw brief naar Round Robin (zie hierboven bij ‘info’ voor het adres)
 • Stuur met jouw brief een voldoende gefrankeerde envelop mee (zie ook regeltjes) met je eigen naam en adres erop zodat wij jou ook weer een brief terug kunnen sturen.
 • Zet ergens op de envelop dat het gaat om de Note Swap
 • Wij ruilen de brieven die we binnenkrijgen onderling met elkaar
 • De mooi versierde envelop waarin je jouw brief verstuurd naar ons (is niet verplicht hoor!) sturen we mee met jouw brief
 • Jouw brief moet uiterlijk woensdag 13 februari bij ons binnen zijn
 • Wij streven ernaar om alle brieven in de week van 17 februari weer op de post te doen

Dan nog wat regeltjes:

 • De brief moet handgeschreven zijn
 • Alleen voor inwoners van Nederland
 • Max 1 brief per deelnemer
 • Het max toegestane formaat is A5 (de envelop die je mee stuurt moet sowieso van dit formaat zijn, het kan zijn dat de brief die je terug krijgt niet in een standaard envelop past)
 • Het max toegestane gewicht is 50 gram (de envelop die je mee stuurt moet sowieso gefrankeerd worden voor 50 gram, het kan zijn dat de brief die jij terug krijgt tussen de 20 en 50 gram weegt)

 

Om jullie een beetje op weg te helpen hebben wij leuk postpapier ontworpen! Klik op de foto, dan krijg je het postpapier in pdf formaat en kun je het zo uitprinten.

We zouden het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat wanneer je meedoet, en hoe meer inzendingen, hoe leuker. Dus geef het door via Twitter, Facebook, je blog, ect!

Wij wachten vol spanning af! 

** Wij zijn natuurlijk niet aansprakelijk voor de inhoud voor de brieven; het is echt een verrassing wat je zelf terug krijgt. En ook al hou je dan misschien niet van het gene wat je krijgt: bedenk wel dat het speciaal voor jóu werd gemaakt…. dan is het toch altijd goed?!

 

Advertenties

9 thoughts on “The Note Swap, brieven schrijven en krijgen.

 1. Kreeg inderdaad een leuke brief terug, ook helaas zonder afzender zou het leuk vinden om het nogmaals te doen maar dan met afzender zodat er misschien een leuke pen vriendschap ontstaat.
  Ingrid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s